niedziela, 18 maja 2014

BROKUŁOWA PASTA Z MAKRELĄ

Hej

Jak wiecie jestem miłośniczką wszelakich past kanapkowych dlatego przedstawiam Wam kolejny z moich eksperymentów kulinarnych. Pasta jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a przy tym bardzo pożywna. Więcej informacji o brokułach znajdziecie TUTAJ

Do przygotowania pasty będziemy potrzebować :
  • 1 świeży brokuł
  • 1 wędzoną makrelę
  • parę łyżek jogurtu naturalnego
  • pieprz, zioła


Z brokuła odkrawamy różyczki i krótko gotujemy je w wodzie, dosłownie 3-4 minuty, żeby lekko zmiękły. W międzyczasie przygotowujemy makrelę. Trzeba pozbyć się skóry oraz ości i pozostawić same mięso ryby. (Produkty wędzone nie powinny gościć na naszych stołach zbyt często, ponieważ nie są obojętne dla naszego organizmu, aczkolwiek od czasu do czasu możemy sobie na to pozwolić). Gdy brokuł będzie lekko podgotowany, przekładamy go do miski z makrelą i całość blendujemy. Pasta prawdopodomnie wyjdzie dość gęsta, więc można rozrzedzić ją paroma łyżkami jogurtu i przyprawić pieprzem oraz ziołami. Soli już nie dodaję ponieważ ryba sama w sobie powinna już być dosyć słona. Całość raz jeszcze mieszamy i pasta jest gotowa.


Pozdrawiam, Daria
Food Revolution Dania dla urody

2 komentarze:

  1. Makrela z brokułem, na te połączenie bym nie wpadła. Super pasta.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to był mały eksperyment, na szczęście udany :)

      Usuń

Będzie mi miło jak zostawisz po sobie ślad i dasz znać co myślisz o moim artykule :)
Liczę na szczerość, ale proszę o kulturę słowa.
Dziękuję za odwiedziny ;)