niedziela, 22 stycznia 2017

2 SPOSOBY NA MAKARON

Hej !

   Dzisiaj pomysł na szybki obiad, lunch do pracy albo na lekką kolację przy lampce czerwonego wina :) Przygotowanie obiadu jest bardzo proste. Zaopatrz się w produkty potrzebne do przepisu, a obiad zrobisz w 10 minut. Dwie wariacje, jedna zielona z nutą czosnku, a druga żółta bardziej w klimacie tajskim. Obie wersję są godne wypróbowania, polecam serdecznie :)



1. ZIELONY MAKARON

- 90 g tofu
- 2 garście roszponki
- sok z połowy cytryny
- 6 łyżek oleju lnianego
 -3 łyżki płatków drożdżowych
- 2 ząbki czosnku
 -sól himalajska
- pieprz cytrynowy

Wszystkie składniki blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.  Ugotować makaron np. tradycyjny do spaghetti i póki gorący wymieszać z powstałym sosem. Można jeść od razu lub spakować do pojemnika na następny dzień do pracy/szkoły.


2. ŻÓŁTY MAKARON

- 90 g tofu
- 1 łyżka masła orzechowego
- 0,5 łyżeczki pasty z kurkumy
- sok z połowy limonki
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- czarnuszka do posypania


Wszystkie składniki blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.  Ugotować makaron ja użyłam penne, następnie przelewamy sos do gorącego makaronu, mieszamy i na koniec można posypać czarnuszką lum czarnym sezamem.

Smacznego ! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jak zostawisz po sobie ślad i dasz znać co myślisz o moim artykule :)
Liczę na szczerość, ale proszę o kulturę słowa.
Dziękuję za odwiedziny ;)